08
In België is 2013 het jaar van de tablets. Het aantal Belgen met een tablet is binnen een jaar tijd verdrievoudigd. Inmiddels zijn drie op de tien Belgen in het bezit van een tablet. Daarmee is België één van de landen met de meeste tabletbezitters ter wereld.

Vooral onder de leeftijdscategorie 55 jaar en ouder is de tablet erg populair. In deze leeftijdscategorie nam het aantal bezitters binnen een jaar zelfs met een viervoud toe. Senioren lezen graag een boek of kijken op hun gemak een film. Een tablet is hier uitermate geschikt voor.

De stijging van het aantal tablets in België levert talloze kansen op voor Belgische webshops. Alhoewel een groot deel van de Belgische webshops nog niet een goed functionerende mobiele website heeft, maken steeds meer Belgen hun aankopen via een tablet of een smartphone.

Volgens een studie van Deloitte hebben 57% van de Belgen dit jaar iets via het internet aangeschaft. Aangezien Deloitte verwacht dat het aantal tabletgebruikers volgend jaar nog verder zal stijgen, zal de markt voor internetwinkels alleen nog maar groter worden. Webshops zonder een goede mobiele site zullen dus al snel achter de feiten aan lopen.

Overigens loopt het nog niet zo vlot met mobiel internet. Veel Belgische tabletgebruikers kiezen ervoor om via hun WiFi verbinding contact te maken met het internet. Dit is te verklaren door het feit dat 4G nog niet overal verkrijgbaar is en dat de tarieven voor mobiel internet op het moment nogal aan de prijzige kant zijn. Met je WiFi verbinding zit je in ieder geval niet vast aan een datalimiet.