09
DNN LogoVanaf vandaag gaat DotNetNuke (het systeem waarmee uw site wordt gemaakt) verder onder de nieuwe naam DNN. Met deze nieuwe naam komt een hernieuwde focus op ons platform voor developers en een set van content en social solutions, vanaf nu bekend als DNN Evoq.

Waarom een naamsverandering?
Het is niet ongebruikelijk dat een organisatie aan rebranding doet. Voor een bedrijf als DNN, dat al meer dan 10 jaar actief is, veranderen de tijden ook en is het belangrijk om focus te houden op wat het belangrijkst is (het is gemakkelijk om te verdwalen in de enorme hoeveelheid concurrerende verkopers).

Het veranderen van de naam van DotNetNuke naar DNN is niet echt vergezocht. De meesten van ons zijn al een tijdje gewend om naar het bedrijf te verwijzen als DNN. Maar nu is het officieel en voor DNN is het de bedoeling om te laten zien dat het met de veranderende markt mee evolueert.

DNN is een gezond bedrijf. Het heeft meer dan 1 miljoen leden in zijn gemeenschap, met tot nu toe 8 miljoen downloads van zijn open source. NET gebaseerde web content management platform. Het heeft ook een professionele versie die wordt gebruikt door meer dan 2.000 klanten en dit aantal groeit alleen maar. Volgens Will Morgenweck, DNN VP Product Management, werkt het model goed.

Maar Morgenweck erkent dat er dingen veranderen, dat mensen minder loyaal zijn, minder geduld hebben, minder betrokken zijn en dat organisaties hiermee worstelen. Dit betekent dat het product moet worden aangepast aan de behoeften van deze organisaties. En hier ligt nog een andere werkelijkheid.

DNN spreekt steeds meer met bedrijven in plaats van met developers. Dus terwijl DNN succesvol is geweest in zijn werk met de developer markt, moet het zich ook richten op het bedrijfsleven, en dat betekent: solutions.

De verandering in het merk is eigenlijk niet veel meer dan een naamsverandering. Volgens Morgenweck wilden ze van de "dot net" verwijzing af om af te stappen van de technische referentie, maar blijven ze op hetzelfde moment trouw aan hun roots. En blijkbaar pleit hun community al een tijdje voor het rebranden naar DNN.

Dit is hoe het merk nu werkt:

DNN platform - dit is de open source community editie

En onder de DNN Evoq Suite van applicaties bestaat er:
Evoq Social - dit is de nieuwe DNN social solution die vorige maand is geïntroduceerd
Evoq Content - dit is de professionele editie van DNN

Evoq wordt uitgesproken als het Engelse woord "evoke" en volgens Dennis Shiao, Hoofd Product Marketing van DNN, is het bedoeld als eenvoudig, uniek en met de suggestie van empowerment, creativiteit en fantasie. Ook is de nieuwe naam kort en blijft het goed hangen.

De prijsstelling blijft hetzelfde, de DNN platform en solutions kunnen overal en voor elk doel worden ingezet (internet, intranet, extranet, ook wel bekend als marketing, samenwerking, ondersteuning, handel, enz.)

Enkele Updates van DNN Evoq
Natuurlijk komen er met een naamswijziging vaak een aantal nieuwe functies kijken. En dat is precies wat hier ook gebeurt. Dus wat is er nieuw en verbeterd?

Een nieuwe DAM Manager: deze vervangt het bestandsbeheer. Het is nu gemakkelijker om te werken met rijke media
DNN Filemanager
Veiligheid: Hoewel DNN standaard veilig is, dwingen nieuwe wachtwoord functies best practices voor wachtwoord naamgeving en resetten af. Er is ook een nieuwe gemeenschappelijke wachtwoordenlijst die voortdurend wordt geactualiseerd.
Geoptimaliseerde SEO: URL's zijn schoner en eenvoudiger, en er is verbeterde 404 handling waardoor het makkelijker is om 404s te herkennen.
De zoek functie werkt nu ook intuïtiever.


Updates voor DNN Evoq Social:
Verbeterde Analytics: gebruikersgedrag optimalisaties maken het mogelijk om waarden / gewichten te tweaken om te veranderen hoe scores worden berekend.
Een nieuwe Wiki: Niet een standaard wiki; deze heeft een mooie UI die vergelijkbaar is met hoe je forums en blog posts creëert.
De update bevat ook verbeteringen aan analytics en game mechanics.
Categorie: DNN