09
Klaagt u ook wel eens dat het internet bij u thuis te traag is? Bedenk dan dat het heel wat slechter kan. Op wereldvlak zijn er slechts zeven landen die beter scoren.

M-Lab, een partnership tussen Google Open Source Research, Open Technology Institute en PlanetLab, voerde het afgelopen jaar wereldwijd zo’n 63 miljoen snelheidstesten uit.

Daaruit bleek dat men in Singapore, met een gemiddelde snelheid van 55 megabits per seconde, het snelst over het web surft. Zweden krijgt met 40 Mbps de tweede plaats. Daarna volgen Taiwan (34,4 Mbps), Denemarken (33,5 Mbps) en Nederland maakt met 33,5 Mbps de top vijf compleet. Ons land staat met 27,1 Mbps op de achtste plaats.

In de top dertig staan enkel Europese en Aziatische landen. Uitgezonderd de Verenigde Staten dan, dat met 20 Mbps op de 21ste plaats terug te vinden is. In Afrikaanse landen surft men gemiddeld het traagst. Op Jemen na dan: het Aziatische land bengelt met een schamele 0,34 Mbps helemaal achteraan.

Belangrijk om weten is, dat de meegedeelde surfsnelheden de gemiddelden van alle snelheidstesten in desbetreffende landen zijn.
Categorie: Algemeen