30
vertrouwen in domeinnamenDat en nog veel meer is de conclusie van een groot onderzoek.

DNS Belgium gaf aan Insites Consulting de opdracht een onderzoek te doen bij Belgen tussen 16 en 70 jaar, over hun internetgebruik.

Uit de enquête bleek dat een op vier Belgen onafgebroken online is. Twintig procent van onze landgenoten gebruikt het internet enkel wanneer hij of zij op het werk is. 35 procent surft dan weer slechts sporadisch op het wereldwijde web, bijvoorbeeld enkel om snel iets op te zoeken.

Zo’n 23 procent van de ondervraagden is van oordeel dat hij een echte internet-specialist is, terwijl 45 procent zich zorgen maakt om de veiligheid online. Aan de andere kant is wel 28 procent van de ondervraagden op de hoogte van de hedendaagse beveiligingsmaatregelen.

Maar DNS Belgium was natuurlijk vooral benieuwd naar hoe de Belg denkt over internetextensies. Zij beheren immers de domeinen .be, .vlaanderen en .brussels.

Wat bleek? Bij het woord ‘domeinnaam’ denkt 26 procent van de Belgen spontaan aan .be. .com kan op slechts 18 procent bijval rekenen. De ondervraagden lieten ook nog weten dat ze .be meer linken aan kwalitatieve informatie, vertrouwen en veiligheid.

Insites Consulting probeerde er ook nog achter te komen hoe men dacht over .vlaanderen en .brussels, maar die extenties bleken bij het publiek te onbekend.

Categorie: Domeinnamen