27
Google probeert al een tijdlang kunstmatige intelligentie in uw smartphone te stoppen, zodat die denkwerk in uw plaats kan doen en taken kan uitvoeren. Hier is (weldra) Google Lens!

Google LensGoogle Lens is in feite niet meer dan een combinatie van het reeds bestaande Google Assistant en het fotoherkenning-systeem. De techniek kan behoorlijk ver gaan. Richt de camera bijvoorbeeld op een bloem en luttele seconden later zal uw smartphone u vertellen wat voor bloem het is. Bent u een grote fan van Rihanna? Hou de camera voor een aankondiging van een concert de popster. Google zal vervolgens uw agenda openen en het evenement inplannen, eventueel inkomtickets kopen en de route er naartoe uitstippelen.

“Google begrijpt waar je naar kijkt en helpt je om actie te ondernemen”, aldus Sundar Pichai, CEO bij Google. “Het kan je de juiste informatie geven.”

Op het moment dat u de camera op een voorwerp richt, maakt Google een soort van tag-cloud. Allemaal woorden die beschrijven wat er op de foto te zien valt dus. Google Lens wordt geïntroduceerd in Google Assistant en zal beschikbaar worden op Android (Marshmallow en Nougat) en iOS. Normaliter zou het dit jaar nog toegankelijk zijn voor het grote publiek.Categorie: Innovaties