10
Voor het verspreiden van Windows heeft Microsoft deals gesloten met diverse hardware fabrikanten, waaronder HP en Dell.

Nu blijkt het echter dat deze twee hardware partners stiekem toch niet zo enthousiast zijn van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, Windows 10. Een onderzoek van het Amerikaanse tijdschrift Laptopmag wijst uit dat de klantenservice meerdere malen zich negatief uitlaat over Windows 10.
Het tijdschrift belde voor het onderzoek naar diverse hardware fabrikanten. De onderzoekers kregen regelmatig bijzonder antwoorden en adviezen terug. De klantenservice van HP en Dell lagen al snel de schuld neer bij Windows 10 en suggereert dan ook in veel gevallen om de laptop terug te zetten naar de originele versie die met de laptop werd geleverd, Windows 7 of Windows 8.1.

Uit de studie blijkt dat iedere helpdesk relatief veel vragen over Windows 10 binnen krijgt. Microsoft biet sinds de zomer een gratis update naar Windows 10 aan en dit loopt voor de meeste nieuwe laptops en desktops goed maar voor oudere toestellen levert de update een hoop problemen op. Een veel voorkomend probleem is het gebrek aan stuurprogramma’s voor Windows 10. In sommige gevallen, zoals bij gebruikers van Sony Vaio-laptops, geeft de fabrikant dan ook aan om even te wachten met het binnenhalen van de update.

Het meest vreemde antwoord kwam echter van Lenovo. De onderzoeker van Laptopmag wilde graag weten waar de microfoon instellingen te vinden waren in Windows 10. De medewerker aan de telefoon gaf aan dat deze vraag niet beantwoord kon worden tenzij er eerst een speciaal maandelijks support pakket werd aangeschaft. Over de Lenovo live chat kon de vraag wel beantwoord worden.
Categorie: Algemeen