06

Goed nieuws voor klanten van Telenet. De provider heeft aangekondigd dat zij binnenkort van start gaan met het vervangen van de modem voor een nieuw exemplaar.

telenetEr is gekozen voor d Eurodocsys 3.0. Deze modem voldoet aan de nieuwste WiFi-standaard en maakt het downloaden met een snelheid van 1 Gbps in theorie mogelijk.

Het project is net van start gegaan en de eerste Telenet klanten die een nieuwe modem verwahten, zijn de klanten met een Whoppa-abonnement. Volgens deen woordvoerder van Telenet zullen Telenet abonnees met een goedkoper abonnement ook voorzien worden van deze nieuwe modem zodra de oude modems niet meer op voorraad zijn.

De Telenet klanten hebben overigens geluk. Het uitfaseren van de oude modems voor de Eurodocsys modems zijn een plan van Liberty Global, het moederbedrijf achter Telenet. Samen met Roemenië is België het eerste land dat gebruik zal maken van de nieuwe modems. De modems zijn dan ook ontwikkeld door Liberty Global zelf in samenwerking met Arris, Comapl en Celeno.

Het WiFi netwerk van Telenet is al aangepast op de komst van de nieuwe modems. Dit houdt in dat het netwerk nu de 802.11ac standaard ondersteunt welke tot drie maal zo snel is als de vorige standaard. Een modem zonder 802.11ac ondersteuning zal echter geen profijt hebben van deze aanpassing.

Categorie: Algemeen