08

In het begin van het internet werden Flash pagina's nog als indrukwekkend beschouwd. De laatste jaren is de populariteit van deze technologie flink achteruit gehold. Eerder besloot Apple al om Flash volledig te weren van haar browsers en nu heeft ook Google ervoor gekozen om beperkingen te bouwen in Google Chrome omtrent het gebruik van Flash.

Flash wordt gebruikt om animaties te tonen zodat een website er gelikter uit ziet. Bovendien wordt de techniek vaak gebruikt voor advertenties omdat bewegende beelden sneller de aandacht trekken. Flash heeft echter ook het grote nadeel dat de batterij van een laptop of mobiele telefoon sneller wordt leeg getrokken.

In navolging van de strikte maatregelen van Apple hebben veel Google Chrome gebruikers al diverse plug-ins geïnstalleerd die het gebruik van Flash op websites beperken of zelfs Flash plug-ins volledig blokkeren. De stap van Google om standaard het gebruik van Flash te beperken komt dan ook niet uit de lucht vallen.

Met de nieuwe update van Google Chrome zullen enkel Flash applicaties automatisch afgespeeld worden welke daadwerkelijk nuttig zijn voor het gebruik van de website. Andere Flash plug-ins zullen handmatig moeten worden ingeschakeld. Welke applicaties als nuttig en niet nuttig worden beschouwd wordt bepaald door Google. Websitebouwers zullen dus moeten overstappen naar een andere technologie als zij in de hand willen houden welke animaties op hun site standaard getoond worden.

Categorie: Software, Algemeen