01
Mobiel betalen wordt in België steeds vaker gezien als een acceptabele manier van betalen. Sterker nog, van alle transacties die via internet plaatsvinden, worden inmiddels 12% uitgevoerd door middel van een smartphone, tablet of ander mobiel apparaat.

mobiel betalenEen jaar geleden lagen deze cijfers een stuk lager. Ingenico Payment Services heeft onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van mobiel betalen in België en concludeert dat het nu storm begint te lopen met de nieuwe betaalmogelijkheid.

Het team van onderzoekers heeft twee verklaringen voor de stijgende trend. Allereerst is de manier waarop consumenten online winkelen veranderd. Het is al lang niet meer zo dat het enkel mogelijk is om via een laptop of desktop computer in een webshop te winkelen.

Dit heeft ook betrekking op het tweede argument waarom mobiele betalingen steeds populairder worden. De mogelijkheid om mobiel te betalen is al flink toegenomen. Steeds meer webshops bieden ook een volledig werkende mobiele site aan, inclusief de mogelijkheid om per mobiel te betalen.

Verder is het de onderzoekers van Ingenico Payment Services opgevallen dat aankopen steeds vaker via verschillende platformen, afhankelijk van het tijdstip, worden gedaan. Dit verschijnsel wordt ook wel aangeduid als "cross-channel" winkelen. Zo gebruikt men in de ochtend vooral de smartphone en in de avond voornamelijk de tablet om te winkelen.

De meeste mobiele betalingen komen overigens binnen via tablets. Bovenaan het lijstje staan de Apple iPad gevolgd door de Windows en de Android tablets.