11
Belgische internetwinkels zijn sinds kort onderhevig aan een aantal nieuwe regels. De Belgische wetgeving zal nu nauwkeuriger de nieuwe Europese regels voor het beschermen van de consument volgen. Voor Belgische consumenten is dit een pluspunt maar voor eigenaren van internetwinkels in België is het een ramp.

Nieuwe regels voor webshopsTussen de nieuwe regels die opgenomen zijn in de Belgische wetgeving zitten een aantal curieuze wetten. Zo kan een consument die een product heeft gekocht bij een internetwinkel welke niet de uiterlijke retourdatum heeft aangegeven het product binnen een jaar terugsturen. Voorheen was dit nog drie maanden.

Het enkel vermelden van het recht om een artikel te retourneren is niet voldoende. De regel moet in vetgedrukte woorden en binnen een apart kader te lezen zijn en tevens verwijzen naar het gekoppelde artikel in het wetboek. Daarnaast moet deze informatie ook binnen de bevestigingsmail zichtbaar zijn. Indien niet het geval is, kan de consument ervoor kiezen twaalf maanden lang de tijd te nemen om het product terug te sturen.

Andere regels zijn onder andere dat internetwinkels voortaan bij iedere bestelling moeten vermelden dat er een betalingsverplichting geldt en moeten limitaties van te voren helder gemeld worden. Denk hierbij aan een internetwinkel die alleen in België levert. Daarnaast moeten opties als een nieuwsbrief automatisch op "opt in" staan en mag er niet extra worden gerekend voor het betalen met PayPal of creditcard.

Ook de regels voor het verkopen via social media platformen en per mobiel zijn vrij streng hoewel het hierbij begrijpelijk dat niet alles in een kleine ruimte geplaatst kan worden. Toch doen eigenaren van een internetwinkel zich er goed aan om zo goed mogelijk de letter van de wet te volgen aangezien de FOD jaarlijks controle uitvoert.

Volgens juristen is de nieuwe wetgeving overdreven en moet er opgepast worden dat de balans tussen het belang van de consument en het belang van de ondernemer niet zoek raakt. Er wordt dan ook gesproken van verpampering van de consument. Het resultaat is dat de internetwinkels steeds meer moeite zullen krijgen om hun producten te slijten. Voornamelijk de kleinere internetwinkels zullen hiervan de dupe zijn waardoor het aanbod van internetwinkels zal slinken.
Categorie: Webshops