Webshop 24/24 & 7/7

Kosten webwinkel

U koopt een nieuwe webshop en u betaalt voor het design en de configuratie van uw webwinkel.  

Maar dat is nog niet alles:

1. Hosting
Uw webshop moet gehost worden bij uw webshop bouwer omdat u uw site niet op thuis of op kantoor kunt houden.  Voor de prijs van een shared hosting kunt u zelf geen webserver kopen.  De jaarlijkse hosting kost van een webshop varieert zeer veel, de regel is simpel: u krijgt wat u betaald.  Wij hebben prijzen gezien van 50 tot 2000€ /jaar.  

2.Payment provider
het incasseren van de betaling gebeurd via een betaalsysteem, hier zijn 2 zaken belangrijk: hoeveel kost het en hoe bekend (vertrouwd) is het in uw land.  Paypal is wereldwijd zeer goed gekend maar misschien iets minder in België.  Ogone is één van de meest gebruikten in België.  Sommige providers vragen alleen een percentage op uw omzet, anderen vragen daarboven ook nog een maandelijks abonnementsgeld. Sommigen houden ook rekening met uw verwachte verkopen.
Als u producten verkoopt waarvoor de klant ze binnen een periode kan terug sturen, dan zal u voor een borg moeten zorgen om deze mogelijke teruggaves te financieren.

Wat kost een webshop echt?3.Shipping
Het versturen van uw producten is ook niet gratis.  Naargelang de keuze van uw verzendmethode zal de prijs hierdoor kunnen stijgen.  Dit wordt meestal aangerekend aan de klant.  Maar dat zorgt natuurlijk ook voor een hogere prijs van het product waardoor uw mogelijke klant misschien liever naar een andere webshop surft.  Er zijn een hoop keuzes om uw product te versturen: DHL, Bpost, Kiali afhaalpunten, zelf leveren, afhalen,...

4.Inpakken
Uw producten verpakken zich zelf niet, dat wil zeggen dat u tijd zal moeten spenderen om uw pakketten klaar te maken voor verzending.  Als u dat uitbesteed is dat ook een kost waarmee u rekening moet houden.

5.Beheer webshop
De producten moeten in uw webwinkel gezet worden, titel, omschrijving, prijs, foto, ... dat kost ook een hoop tijd.
U kunt gerust stellen als u voor een goedkope webwinkel koos, dan verliest u tijd (=geld) doordat het invoeren van de producten moeizaam gaat.
U kunt dit weer uitbesteden->weer een kost.

6.Aankoopprijs producten
Het spreekt voor zich dat u de producten ook moet aankopen, maar het hoort toch wel thuis in dit lijstje.Vergeet ook niet

U kiest voor de beste webshop die toch goed betaalbaar is.  Maar waarom is dat de "beste" webshop?
Omdat het ontelbaar veel opties heeft!  En dat terwijl u er waarschijnlijk maar 10% van wil gebruiken.
Dat betekent dan weer dat u veel tijd zal moeten spenderen aan het instellen van uw shop.  (time is money)
Soms is "dure" software op maat een betere oplossing dan een bekend product op de markt, het hangt allemaal af van wat u wil!

Uw tijd

Uw tijd is een moeilijke factor om in de kostprijs in te brengen.  U kunt gerust stellen dat de tijd die u spendeert aan uw webshop (of uitbesteed) aanzienlijk is.  Uw klanten kopen graag bij een leverancier die duidelijk, betrouwbaar en professioneel is.  (Zelfs al besteed u dit uit, u kunt het toch best controleren).  Dit kan alleen maar als u de nodige aandacht besteed aan de informatie die u presenteert in uw shop.