SEO (Bovenaan in Google)

Het schrijven van "Google proof" teksten voor uw website

Welke eisen moet u stellen aan uw teksten?
  • Het is belangrijk dat de teksten op de website inhoudelijk sterk zijn.
  • De teksten moeten in begrijpbare taal geschreven zijn en niet vol met spelfouten zitten.
  • Maak gebruik van zogeheten keywords, zoekwoorden waar uw bedrijf op gevonden moet worden, en implementeer deze in de tekst
  • Deel de informatie op meerdere pagina's in. Op deze manier scoort u pluspunten voor het zoekalgoritme van Google.

 

Hieronder vind u een aantal tips die u kunt volgen bij het opstellen van uw tekst voor de website
1. Zorg voor een heldere omschrijving van uw diensten of producten
Om welk product en/of dienst gaat het? In welke branch bevindt uw bedrijf zich? Zorg ervoor dat u uw belangrijkste producten en/of diensten opnoemt!
2. Wat voor service biedt uw bedrijf aan klanten?
Denk hierbij aan zaken als een gratis prijsofferte, naverkoop service, geen verzendkosten, korting bij vooruit betalen. Som niet alleen deze extra services op maar vermeld ook waarom en hoe deze services toegepast worden.
3. Vertel uitvoerig de geschiedenis van uw bedrijf
Alhoewel niet iedere bezoeker deze lap tekst zal doorlezen, is een dergelijk verhaal uitermate geschikt voor verwijzingen en extra vermeldingen van zoekwoorden. Zorg ervoor dat uw belangrijkste producten en diensten in het verhaal terugkomen!
4. Beschrijf het dagelijks werk dat uw bedrijf uitvoert
Besteed een pagina of meerdere pagina's aan een heldere beschrijving van uw dagelijkse werkzaamheden. Dit schept niet alleen vertrouwen op bij uw klandizie maar biedt ook veel mogelijkheden aan voor het toevoegen van keywords en verwijzingen.
5. Ga op onderzoek uit en bekijk de websites van uw concurrentie
Door te kijken naar de teksten van uw concurrenten kunt u ideeën opdoen en er voor zorgen dat uw teksten pakkender zijn.
6. Bekijk uw website vanuit het perspectief van een bezoeker
Bekijk uw website vanuit het perspectief van een bezoeker en maak notities van alle woorden en termen die u zou gebruiken om uw website te vinden. Zoek daarna naar synoniemen van deze woorden. Verwerk al deze woorden in uw tekst.
7. Gebruik geen standaard cliché zinnen
Zorg ervoor dat u geen standaard cliché zinnen in uw tekst plaatst. Ten eerste leveren deze zinnen geen extra bezoekers op en daarnaast werken dit soort teksten juist averechts. Een bezoeker zal sneller wegklikken omdat uw bedrijf overkomt als een dertien-in-een-dozijn bedrijf. Als u graag wilt pochen in uw tekst, zorg er dan voor dat u veelvuldig gebruik maakt van synoniemen.
8. Kopieer niet klakkeloos teksten van anderen
Het is een slecht idee om teksten te kopiëren van andere websites. Dit is plagiaat en u kunt hiermee in de problemen komen. Daarnaast kent het Google zoekalgoritme minpunten toe aan dubbele tekst.