SEO (Bovenaan in Google)

Content is HET sleutelwoord om gevonden te worden op het Internet

Vroeger, toen het Internet nog voor de meeste mensen nieuw was, werd er vooral gesproken over websites die er flitsend uitzagen en allerlei leuke foefjes toonden. Maar nu het Internet volwassen aan het worden is, heeft er een verschuiving van prioriteit plaatsgevonden.

Gebruikers zoeken tegenwoordig vooral naar relevante content. Het Internet wordt steeds meer voor zakelijke en informatieve doeleinden gebruikt en dient niet enkel meer als entertainment.

Zoekmachines, en dan vooral Google, hebben de rol van de Telefoongids en de Gouden Gids overgenomen. Als bedrijf wilt u natuurlijk gevonden worden. Maar u zult meer moeten doen dan enkel aandacht vestigen. U zult ook de aandacht moeten houden en de bezoeker aansporen tot het ondernemen van actie (het kopen van een product, het opvragen van een informatie brochure, etc.).

Goede inhoud is de enige manier om de bezoekers vast te houden op uw site en terug te laten komen. Maar niet alleen uw bezoekers kijken naar de content op uw website. Zoekmachines zoals Google controleren of uw content daadwerkelijk uniek is. Zo niet, dan zult uw site dalen in de lijst met zoekresultaten.

Daarnaast zal Google uw content nalopen voor de zoekwoorden die de bezoeker heeft ingevuld. Komen deze vaak op een relevante manier terug op uw website, dan krijgt uw website een positieve waardering. Plaatst u echter lukraak zoekwoorden op uw website, dan krijgt u juist minpunten toebedeeld.
Als laatste raden wij u aan om uw website niet te veel naar de smaak van Google in te richten. Op de eerste plaats blijft natuurlijk de bezoeker staan.