Product & bedrijfs fotografie

Eenvoudig grote bestanden versturen met WeTransfer

U kent het misschien wel. U hebt zojuist een nieuwe digitale camera gekocht en u wilt graag de kiekjes delen met uw vrienden en familie. Helaas betekent een betere resolutie ook grotere bestanden. Vooral in het geval van foto's zal het u misschien al opgevallen zijn dat het lastig is om deze bestanden naar de overkant te krijgen. Deze problemen zijn nu, dankzij WeTransfer, verleden tijd.

Wat is WeTransfer?

we transfer invullenWeTransfer is een service waarmee het mogelijk is om bestanden met een grootte van maximaal 2 GB te delen via het internet. WeTransfer vereist geen extra software - het enige wat aan beide kanten nodig is, is een internetbrowser.
Ter vergelijking, 2 GB schijfruimte is ongeveer evenveel schijfruimte als drie CD-rom's of een halve DVD.

Het is ook mogelijk om meerdere bestanden tegelijk te delen met WeTransfer. De bestanden worden automatisch door de site ingepakt in een .zip bestand. Zo hoeft niet alles apart verstuurd te worden en hoeft de ander ook niet meerdere bestanden binnen te halen.
WeTransfer is gemakkelijker dan e-mail

In principe is er niets mis met het versturen van bestanden via de e-mail. Alleen blijkt dit in de praktijk steeds vaker problemen op te leveren. In het geval van het versturen van een bestand van bijv. 1 GB kunnen er verschillende complicaties optreden. De mailbox van de ontvanger kan bijv. vol zitten (zeker na het ontvangen van meerdere grote bestanden).

Daarnaast is het versturen van een dergelijk bestand in het geval van een trage internetverbinding een hele klus. En mocht uw e-mailprogramma tussentijds vastlopen, dan zult u het hele proces opnieuw moeten uitvoeren.

Hoe kunt u WeTransfer gebruiken?

WeTransfer is zeer eenvoudig te gebruiken door naar de website van WeTransfer (digitale-foto.wetransfer.com) te gaan in je browser. Er zal eerst een pagina met algemene voorwaarden te voorschijn komen. Via de +Voeg bestanden toe (1) knop om de bestanden die u wilt delen toe te voegen en vul daarna maximaal 20 ontvangers (2) in. Daarna vult u eigen e-mail adres (3) en eventueel een bericht (4) in en drukt op u transfer (5). Voila, het versturen is in werking gesteld.

Alle ontvangers krijgen in hun mailbox een mailtje met daarin een link. Via deze link kunnen zij de bestanden downloaden die u hebt verstuurd. Deze bestanden kunnen vier weken lang binnengehaald worden. Het is ook mogelijk om deze link zelf direct met anderen te delen.

Versturen via WeTransfer is volledig veilig omdat de bestanden een veilige verbinding verzonden worden en de bestanden alleen via de link beschikbaar zijn. Er zijn binnen vier jaar 100 miljoen bestanden verstuurd via WeTransfer. Er zijn wel degelijk soortgelijke services maar veel van deze services zijn op abonnement basis of bevatten veel reclames.